Foto: Shutterstock
Kad rīsi, griķi, makaroni un citi ikdienā bieži gatavoti ēdieni apnikuši, vērts izmēģināt kaneloni, kas sacepti vienā pannā, pabaros visu izsalkušo ģimeni, un paliks vēl pāri nākamās dienas pusdienām.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gspināti1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daivas250 gkaneloni (cannelloni)500 grikota2 gab.olas100 gcietais siers pēc garšassāls pēc garšaspipari100 mlsaldais krējums2 gab.mocarella bumbas

Sagatavošana

1

Vispirms atlaidini spinātus, ja tie ir saldēti. Ja svaigi, tad noblanšē tos, vai arī nelielā ūdens daudzumā uz pannas pasautē, lai tie saplok.

2

Smalki sakapātu sīpolu apcep pannā uz lēnas uguns. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno smalki sakapātu ķiploku. Pannas saturam pievieno sasmalcinātus spinātus un dažas minūtes sautē. Noliec pannas saturu malā nedaudz atdzist.

3

Bļodā liec rikotu, pievieno olas, sāli, piparus un rīvētu sieru. Ar karoti samaisi, lai izveidojas viendabīga masa. Kad spināti nedaudz padzisuši, pievieno tos rikotas masai un iemaisi.

4

Ietauko veidni (20x25 centimetrus liela) ar sviestu vai eļļu. Ņem pa vienam kaneloni un ar tējkaroti pildi iekšā rikotas un spinātu masu. Visērtāk to darīt, turot trubiņu vertikāli veidnē un liekot pildījumu no augšējā cauruma. Kad trubiņa pilna ar masu, noliec to guļus veidnē. Turpini pildīt pa vienai trubiņai un liec tās cieši vienu pie otras.

5

Kad visas trubiņas sapildītas, pārlej tām pāri saldo krējumu, pārkaisi saplucinātu mocarella sieru un liec cepties cepeškrāsnī 180 grādos uz 20-30 minūtēm, līdz virskārta ir zeltaini brūna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!