Foto: Shutterstock
Ļoti gardi kāpostu tīteņi, kas pildīti ar mazliet citādākām sastāvdaļām – griķiem un sēnēm. Pasniedz, kamēr vēl silti – ar zaļumiem un kādu auksta skābā krējuma karoti.
120Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kāposts1 paciņa vārīti griķi (nedaudz negatavi)400 gsēnes (baravikas, gailenes, bekas vai citas) pēc garšassāls pēc garšaspipari sarīvēts burkāns2 ĒKsviests sīpols tomātu mērce2 ķiploka daiviņas

Sagatavošana

1

Lielā katlā uzvāra ūdeni. Ap kāposta kacenu ar lielu, asu nazi veido dziļus iegriezumus un liek kāpostgalvu ūdenī. Vāra apmēram 5-7 minūtes, līdz kāpostlapas mīkstas. Tad tās noņem. Ja nepieciešams, apakšējās lapas vēl kādu brīdi pavāra. Padomus, kā to izdarīt labāk, skati šeit.

2

Sēnes notīra un smalki sagriež. Sakapā sīpolu. Pannā izkausē sviestu, saber sēnes, sīpolu, pārkaisa ar sāli un apcep, līdz gatavas.

3

Lielā bļodā sajauc izvārītos griķus un sēnes ar sīpoliem. Pievieno arī saspiestas ķiploka daiviņas, sāli un piparus pēc garšas.

4

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

5

Gatavo pildījuma masu tin kāpostlapās. Lapas aizvīsta stingri ciet.

6

Liela cepamtrauka pamatnē iesmērē nedaudz tomātu mērci. Virsū izkārto kāpostu tīteņus, apkaisa ar sarīvētu burkānu un, ja ir vēlēšanās, apziež ar vēl nedaudz tomātu mērci.

7

Tīteņus liek cepeškrāsnī un cep 45 minūtes.

8

Pasniedz uzreiz, kā gatavi. Var pārkaisīt ar dillēm, pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!