Foto: Kristīne Taujena
"Fantastiski garšīga siera kūka, ko īpaši novērtēs "Snickers" batoniņu cienītāji. Labā ziņa ir tāda, ka šo kūku varēs pagatavot arī tie kārumnieki, kam nav cepeškrāsns," stāsta receptes autore Kristīne Taujena.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

pēc garšaszemenes PAMATNEI:1.5 cepumu "Selga" paciņas100 gsviests1 ĒKDemerara cukurs KRĒMAM:2 šokolādes batoniņi "Snickers"250 gmascarpone270 mlsaldais krējums4 ĒKcukurs1 TKvaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Gatavo pamatni: izkausē sviestu, sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar sviestu, pievieno cukuru.

2

Liek formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne. Liek ledusskapī uz 15 minūtēm.

3

Gatavo krēmu. Sagriež šokolādes batoniņus mazākos gabalos, pielej 5 ĒK saldā krējuma un mikroviļņu krāsnī vai katliņā uz nelielas liesmas kausē, ik pa laikam apmaisot, līdz iegūst viendabīgu masu. Ļauj tai atdzist.

4

Saputo pārējo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru stingrās putās, līdz tādai konsistencei, ka putukrējums, apgāžot trauku otrādi, pat neizkustas un pēc konsistences līdzinās maskarponei.

Foto: Kristīne Taujena
5

Maskarponi pievieno putukrējumam. Visu samaisa, lej formā, pievieno atdzisušo snikeru masu un iemaisa, ar koka irbulīti veidojot rakstiņu. Kūku liek ledusskapī. Sākumā šķitīs, ka masa ir pašķidra, bet ledusskapī 3-4 stundu laikā (vislabāk atstāt uz visu nakti) tā sastings (ja neesi pārliecināta, vai putukrējums sakūlies pietiekoši stingrs, vari pievienot kūkas masai 30 g ar vēsu ūdeni pārlieta, uzbriedināta želatīna, kas izkausēts karsta ūdens peldē). Dekorē kūku ar zemenēm.

Foto: Kristīne Taujena

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!