Foto: Vida Press
Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gredzenos sagriezts sarkanais vai baltais sīpols1 sagriezta dzeltenā paprika1 sagriezta sarkanā paprika1 vidēja izmēra cukini, sagriezts mazos gabaliņos1 ĒKolīveļļa300 gmocarellas siers, saplucināts6 ĒKpesto4 tomāti picas mīkla

Sagatavošana

1

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2

Liec visus dārzeņus bļodā, pārlej ar eļļu un samaisi. Apcep dārzeņus uz pannas aptuveni 10-15 minūtes, līdz tie ir apcepušies zeltaini brūni. Noliec dārzeņus atdzesēties.

3

Ņem pusi no pagatavotās mīklas (mīklas recepti meklē te), izbārsti uz galda miltus un izrullē katru mīklas daļu aptuveni 30 centimetru diametrā. Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru un liec tai virsū vienu izrullēto mīklas daļu. Ja ir vēl viena cepamā plāts, ieklāj papīru arī tajā un liec pa virsu mīklu.

4

Izbārsti ar sieru katru picas mīklas pamatnes ārējo malu, atstājot nenoklātu vidu un aptuveni 1-2 centimetrus ārējās malas. Ar sieru nenoklātās picas daļas, iesmērē ar pesto. Katrai picai izmanto trīs ēdamkarotes pesto.

5

Paaugstini cepeškrāsns temperatūru līdz 230 grādiem.

6

Izkārto uz picas apceptos dārzeņus, virspusē liekot tomātus. Pārkaisi virspusi ar atlikušo sieru.

7

Cep picu aptuveni 25 minūtes, līdz mīklas malas ir viegli apbrūnējušas un siers ir izkusis.

8

Pasniedz nedaudz atdzesētu, lai to būtu vieglāk sagriezt. Pie šīs picas lieliski piestāv zaļie lapu salāti, tāpēc, ja esi to cienītājs, atsvaidzini maltīti ar tiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!