Foto: Publicitātes foto

Vai atceries, kā garšo saldais, biezais un mīkstais cepums – pumperniķelis? Izrādās, tas lieliski saskanēs ar kūpinātu lasi, ja vien prasmīgi pagatavosi. Īpaši Tasty.lv restorāna Kaļķu Vārti pavārs Haralds Saušs radījis uzkodu, kas lieliski piestāvēs ballītei ar reibinošiem dzērieniem, piemēram, degvīnu. "Neparastu garšu meklētājiem degvīns kopā ar izteiksmīgo kūpinājumu un rapsi neliks vilties," norāda Haralds.

7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
25 gkūpināta laša fileja15 gpumperniķelis25 gkokpūkaines (vai kāda cita izteiksmīga sēne)10 mlbaltvīna etiķis5 mlrapšu eļļa20 gcukurs15 gsāls

Sagatavošana

1

Pumperniķeli sadrupina un tam paspilgtina garšu ar rapšu eļļas un sāls palīdzību, sastāvdaļas viegli apmaisot.

2

Katlā lej baltvīna etiķi, pieber cukuru un sāli. Šo karsto marinādi pārlej pāri kokpūkainēm un ļauj atdzist.

3

Uz šķīvja ber pumperniķeli, tajā "iesēdina" kūpināto lasi, dekorē ar kokpūkainēm un pasniedz. Prozit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!