Foto: Elena Pudāne

"Manam vīram reti garšo deserti, bet šo "panna cotta" viņš man lūdz gatavot regulāri. Krāsai pievienoju melleņu, ķiršu un zemeņu biezeņus," – stāsta receptes un garda "Instagram" profila autore Elena Pudāne.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

600 mlsaldais krējums5 želatīna plāksnes1 TKvaniļas ekstrakts100 gcukurs150 gmelleņu biezenis150 gķiršu biezenis150 gzemeņu biezenis10 gab.avenes

Sagatavošana

1

Saldajam krējumam pievieno vaniļu un samaisa. Saldo krējumu sadala trīs daļās. Želatīna plāksnes sadala trīs daļās. Vienu trešdaļu želatīna pārlej ar aukstu ūdeni uz uzbriedina.

2

Pa to laiku vienu saldā krējuma daļu uzkarsē, ļauj pavārīties pāris minūtes, tad noņem no uguns. Pievieno melleņu biezeni, trešdaļu cukura un iemaisa.

3

Tad iemaisa uzbriedināto želatīnu. Visu samaisa, lej formiņās un liek ledusskapī aptuveni uz 30–40 minūtēm, tad izņem, katras formiņas centrā želejā iestiprina aveni.

4

Aptuveni 10 minūtes pirms formiņu izņemšanas no ledusskapja uzbriedina otro porciju želatīna. Uzkarsē otro daļu krējuma, kam pievieno ķiršu biezeni, 1/3 cukura un samaisa. Pievieno želatīnu, iemaisa. Virs melleņu masas formiņās lej ķiršu–krējuma masu un atkal liek visu ledusskapī.

Foto: Elena Pudāne
5

Visas darbības atkārto, sagatavojot saldo krējumu ar zemeņu biezeni. Kad tas ieliets formiņās, tās vismaz uz pāris stundām liek ledusskapī (vēl labāk – uz visu nakti).

6

Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām avenēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!