Foto: Shutterstock
Ja radies kārdinājums pēc rudenīgām garšām ar sēnēm, uz kārā zoba var likt gardu kārtainās mīklas pīrāgu ar sēņu pildījumu, kas gatavots no šampinjoniem vai arī saldētavā noglabātajiem krājumiem. Pīrāgs piestāvēs gan nesteidzīgām brokastīm, vieglām pusdienām vai vakariņām, pasniedzot to kopā ar svaigiem salātiem.
50Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

iepakojums bezrauga kārtainā mīkla (400 g)200 gsēnes (piemēram, šampinjoni)2 gab.puravi200 mlsaldais krējums3 olas100 gsiers pēc garšasgaršvielas pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Vispirms atlaidini kārtaino mīklu. Vislabāk plāksnes izkārtot pa vienai uz virsmas, lai tās atkūstot nesaliptu kopā. Ja mīkla ir vienā gabalā, tad atloki to vienā kārtā.

2

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

3

Uz miltiem nobārstītas virsmas izrullē mīklas plāksnes vienādā biezumā, nedaudz lielāku nekā veidnes izmērs. Centies plāksnes salipināt kopā, lai neveidojas spraugas. Ieklāj mīklu veidnē, kas iepriekš ietaukota. Ar pirkstiem iespied mīklu visos stūros, lai cepot neveidotos lūzumi. Sadursti mīklu nedaudz ar dakšu, lai tā tik ļoti nepiepūstos, un liec cepties uz 10 minūtēm, līdz mīkla kļuvusi viegli zeltaini brūna.

4

Sagriez purava balto kāta daļu smalkos gabaliņos, bet sēnes sagriez plānās šķēlēs. Sakarsē pannu ar eļļu, un uz lēnas uguns apkaramelizē puravus, tad pievieno sēnes un cep dažas minūtes.

5

Izņem no krāsns pīrāga pamatni, ieber tajā apceptās sēnes ar sīpoliem un vienmērīgi izlīdzini.

6

Atsevišķā bļodā sakul olas kopā ar saldo krējumu un garšvielām. Pievieno sarīvētu sieru un pārlej sēnes ar šo masu. Ja pār palikusi mīkla, tad to var sagriezt strēmelēs un pārlikt pāri virsmai, nosmērēt ar sakultu olu. Liec cepties uz 20 minūtēm, līdz virsma kļuvusi zeltaini brūna.

Vislabāk pīrāgs garšos silts, tikko pagatavots, bet arī atdzisis tas itin labi remdinās apetīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!