Kārtainās sviesta mīklas plātsmaize ar kūpinātu bekonu, pākšu zirņiem un "vēršacīm" būs neparasts cienasts Lieldienu brokastu rītam. Recepti iesaka Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura speciāliste Inga Pūce.

20Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gkārtainā sviesta mīkla6 olas200 gkūpināts bekons1 saujapākšu zirņi4 timiāna zariņi pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220°C.

2

Atkausē mīklu. Mīklas plāksnes savieno kopā un izrullē vienā garā mīklas plātī.

3

Izrullēto mīklu liek formā un cep cepeškrāsnī 10 minūtes.

4

Uz pannas apcep bekonu ar timiānu.

5

Izceptās mīklas formā liek bekona šķēlītes, pākšu zirņus, pievieno olas.

6

Samazina cepeškrāsnī temperatūru līdz 160°C un cep plātsmaizi, kamēr tā gatava.

7

Pirms pasniegšanas plātsmaizi apkaisa ar sāli un pipariem.

Rimi Gardēžu padoms: mīklas cepšanai var izmantot folija veidni - saliek foliju vairākās kārtās, ieloka maliņas uz augšu, cik vien lielas un platas vēlas, un liek tajā cepties mīklu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!