Foto: Privātais arhīvs
Šie ir vieni no iecienītākajiem salātiem jau labu laiku. Pirmo reizi ar šiem salātiem saskāros pie savas māsas. Viņa bija pagatavojusi, un arī es atzinu par labu esam. Taču ilgstoši nespēju saņemties un pagatavot pati.

Taču ar katru gadu jubilejas vienmēr pārsteidz ar galveno problēmu - ko celt galdā. Arī viesu skaits nereti mēdz būt svārstīgs. Tā nu vienā pelmeņu ballē nolēmu, ka jāpamēģina tie salāti. Lai pēc sātīgās ēšanas ir kaut kas, ar ko panašķēties.

Ar salātiem trāpīju desmitniekā un saņēmu milzum daudz slavinājumus. Jāsaka, ka šie salāti nu iekļuvuši Top 10, kā vieni no biežāk gatavotajiem salātiem. Ideāli piemēroti izbraukumiem, ja vien ir nazis līdzi. Tad, nu, lūgtum!

60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.maize 'Ķieģelītis'400 gkonservēta kukurūza5 tomāti4 ķiploka daiviņas1 majonēzes paciņa200 grīvēts siers VAI5 vārītas olas sāls, eļļa

Sagatavošana

1

Sākumā gatavo grauzdiņus. Ja negribas nodarboties ar cepšanas darbiem, var izmantot jau veikalos nopērkamos ķiploku grauzdiņus. Taču, cik esmu gatavojusi, vislabāk izdodas tomēr ar pašas ceptajiem grauzdiņiem.

2

Maizi sagriež nelielos gabaliņos. Lej dziļā pannā eļļu - diezgan daudz, kārtīgi uzkarsē un pa saujiņai ber iekšā maizes gabaliņus un apcep. Cep apmēram 30 sekundes - 1 minūti - līdz zeltainam brūnumam.

3

Pēc tam ķeksē gabaliņus laukā, notecina lieko eļļu un ber traukā. Uzkaisa nedaudz sāli. Tā sacep visu sagriezto maizi.

4

Kad maize sacepta, kārto traukā, kurā gatavos salātus. Pirmajā kārtā liek grauzdiņus.

5

Gatavo ķiploku mērcīti: 4-5 ķiploku daiviņas saspiež un pievieno majonēzi - apmēram 4-5 ēdamkarotes. Samaisa un to tad liek virsū uz grauzdiņiem. Pēc tam nedaudz pārlej pāri parasto majonēzi.

6

Pēc tam virsū liek sagrieztus tomātus un atkal pārlej majonēzi.

7

Tad pārber konservēto kukurūzu, kurai noliets šķidrums. Un atkal liek majonēzi.

8

Un visbeidzot nāk virsū rīvēta siera kārta vai vārītas olas. Un viss.

9

Var ēst uzreiz, var ļaut kādu stundu ievilkties. Ar olu gatavotos salātus var gatavot bez tomātiem. Tikai grauzdiņi, kukurūza, ola un majonēze. Taču tad tie salāti liekas par sausiem. Tomāts ļoti labi piedod slapjumu.

10

Salāti sātīgi, gardi un ar alu... vispār pasakaini!

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!