Recepte gardām vēlajām brokastīm, brančam vai pusdienām pēc svētkiem, kad pāri palikusi krietna porcija svētkos savārīto kartupeļu. Kartupeļiem pievienojot drusku fetas siera un spinātu, kā arī olas, rezultātā sanāks burvīga maltīte. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā restorāna Terra šefpavārs Fabians de Frīss (Fabian de Vries).

60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gkartupeļi4 olas1 sīpols150 gspināti1 ķiploka daiviņa100 gfetas siera kubiņi jūras sāls pipari muskatrieksti paprikas pulveris olīveļļa

Sagatavošana

1

Sagriež sīpolus un ķiplokus plānās šķēlēs. Uzsilda katlu un uzlej nedaudz olīveļļas.

2

Liek katlā sīpolus, ķiplokus un apcep, līdz tie kļūst viegli brūni.

3

Pievieno spinātus un apkaisa ar sāli, pipariem un muskatriekstiem. Ļauj spinātiem saplakt un noņem katlu no uguns.

4

Sagriež kartupeļus kubiņos.

5

Sasilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sasilda pannu, kuru var cept cepeškrāsnī un pāris minūtes apcep tajā kartupeļu kubiņus. Tad pievieno kartupeļiem sagatavotos spinātus un fetas sieru.

6

Sakuļ olas, apkaisa ar sāli, pipariem, paprikas pulveri un pievieno pannas saturam.

7

Cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes. Kad gatavs, uzliek virsū šķīvi un apgriež sacepumu otrādi.

Klāt siltam sacepumam var pasniegt salātus, kas apslacīti ar olīveļļu, balzamiko etiķi, medu, sāli un pipariem. Labi garšos arī ar zivi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!