Foto: Shutterstock
Kartupeļu plāceņi cepami uz pannas, cepeškrāsnī vai pat uz ugunskura folijā, uz grila. Garšos labi jebkurā pagatavošanas veidā.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 mlkartupeļu biezenis3 ĒKsasmalcināti sīpoli200 mlpiens1 gab.olas2 TKsezama sēklas vai linsēklas550 mlrupja maluma milti0.5 TKsāls eļļa pēc garšassvaigi zaļumi

Sagatavošana

1

Sajauc visas sastāvdaļas bļodā un samīca gludu mīklu.

2

No mīklas veido apaļus, vismaz 1,5 cm biezus plāceņus.

3

Plācenīšus cep uz pannas sviestā vai eļļā, vai arī liek uz plāts un cep cepeškrāsnī 220 grādos, līdz viena puse kļuvusi zeltaini brūna, tad apgriež un cep, līdz otra puse arī zeltaina.

4

Pasniedz ar skābo krējumu, jogurta mērci un svaigiem zaļumiem.

Iesūtīja: Dace

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!