Foto: Shutterstock
Sātīgais kartupeļu un selerijas saknes sacepums var būt gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva kādam gaļas ēdienam.
60Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 neliela selerijas sakne6 lieli kartupeļi300 mlsaldais krējums200 gkūpināta vista sāls, pipari

Sagatavošana

1

Saldo krējumu uzkarsē katliņā, noņem no uguns. Ieliek krējumā pāris kūpinājuma šķēlītes un atstāj ievilkties 7-10 minūtes. Krējumu nokāš.

2

Selerijas sakni un kartupeļus nomizo, noskalo un sagriež plānās ripiņās. Kūpināto vistu sagriež gabaliņos.

3

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

4

Cepamtraukā pamīšus kārto kartupeļu, selerijas un gaļas gabaliņus. Kad trauks piepildīts, pārlej visu ar sagatavoto saldo krējumu, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

5

Liek trauku cepeškrāsnī un cep, līdz izveidojusies zeltaini brūna garoziņa (apmēram 30 minūtes). Pasniedz tūlīt.

Sacepumu izcili papildinās glāze sausa baltvīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!