Foto: Shutterstock
Kraukšķīgas burkānu un kartupeļu pankūkas vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Asumiņu tām piešķirs sīpols un pavisam nedaudz ķiploka, bet maigākai garšai klāt pagatavo gardu jogurta un medus mērci.
45Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
2 gab.lieli burkāni4 gab.kartupeļi4 ĒKmilti1 gab.neliels sīpols1 gab.ķiploka daiviņa0.5 TKsāls1 šķipsnasvaigi malti pipari2 gab.lielas olas2 ĒKolīveļļa MĒRCEI:120 ggrieķu jogurts0.5 TKkarijs2 TKmedus

Sagatavošana

1

Kartupeļus un burkānus nomizo un raupji sarīvē ar rīvi vai virtuves kombainu.

2

Lielā bļodā sajauc miltus, smalki jo smalki sagrieztu sīpolu, saspiestu ķiploka daiviņu, sāli, piparus un olas.

3

Pēc tam masai pievieno sarīvētos burkānus un kartupeļus. Visu kārtīgi samaisa.

4

Uzkarsē lielu pannu, pievieno eļļu un uzkarsē. Pannā ar lielu karoti liek dārzeņu plācenīšus. Plīts liesmu uzstāda uz mērenu režīmu.

5

Pankūkas cep aptuveni piecas līdz sešas minūtes no katras puses. Procesu atkārto, līdz visa mīkla izcepta.

6

Gatavo mērci: grieķu jogurtu sajauc ar pustējkaroti karija un medus. Visu kārtīgi samaisa. Pēc garšas var pievienot arī nedaudz sāli.

Pankūkas liek uz šķīvjiem, pievieno jogurta mērci un dekorē ar garšaugiem, piemēram, dillēm vai pētersīļiem.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!