Foto: Shutterstock
Par čauderu amerikāņi sauc biezu zupu, un to tradicionāli ēd vēsā laikā. Tas var būt gan veģetārs, gan papildināts ar gaļu, gan zivīm un jūras veltēm, tomēr čaudera sastāvā vienmēr ir siers un saldais krējums. Šoreiz kartupeļu un kukurūzas čauders ar ceptiem bekona gabaliņiem.
45Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 gbekons1 sīpols6 kartupeļi200 gcietais siers2 ĒKmilti1 lvistas buljons1 sarkanā paprika1 selerijas kāts eļļa (cepšanai)400 gkonservēta kukurūza500 mlsaldais krējums pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Bekonu sagriež nelielos gabaliņos. Smalki sakapā sīpolu. Nomizo kartupeļus un sagriež gabaliņos. Sarīvē sieru.

2

Aukstā katliņā liek sagriezto bekonu un karsē, ja nepieciešams, pievieno nedaudz eļļu. Sakarstot katliņam, lēnām sakarsīs bekons un apcepsies, taukiem iztekot laukā. Pievieno sīpolu un cep, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno miltus un mirkli tos apmaisot karsē.

3

Katlā ielej buljonu, vispirms nelielu daudzumu, izmaisot ar miltiem, pēc tam atlikušo buljonu un strauji uzvāra. Pievieno kartupeļus, samazina uguni un vāra gatavus. Pirms kartupeļi sāk jukt, izsmeļ apmēram četras ēdamkarotes ar kartupeļu gabaliņiem un noglabā zupas pasniegšanai, bet pārējos kartupeļus vāra, līdz tie izšķīst, apmēram 20 minūtes. Pēc tam kartupeļus ar blenderi ātri sakuļ.

4

Tikmēr smalki sagriež papriku, seleriju un pannā eļļā apcep. Kad dārzeņi kļuvuši mīksti, pievieno kukurūzu un visu uzkarsē, pēc tam pievieno zupai.

5

Pēdējo zupā ielej saldo krējumu un ieber rīvētu sieru, pievieno noglabātos kartupeļus, zupu uzvāra un ļauj dažas minūtes atpūsties. Pagaršo, vai zupai pietiek sāls, pievieno svaigi maltus melnos piparus un pasniedz ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!