Foto: Publicitātes foto

Turpinām iepazīstināt ar gardām receptēm no projekta "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta - Rīga" pavasara sezonas. Šai reizei - kazas siera semifreddo ar ananasiem un lazdu riekstiem, ko piedāvā restorāna "Academy" šefpavārs Vjačeslavs Novickis.

240Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
150 gkazas siers100 gMascarpone krēmsiers4 olu dzeltenumi6 ĒKcukurs5 ĒKcukura sīrups200 mlsaldais krējums50 gkukurūzas pārslas50 glazdu rieksti1 ananass piparmētras50 gkazenes40 gmellenes30 gfizāļi1 laims Cointreau liķieris15 gagaragars

Sagatavošana

1

Gatavo griljāžu: nomizo ananāsu, izņem vidusdaļu (no tās izspiedīs sulu), pusi ananāsa sageiež kubiņos, vāra 10 minūtes cukura sīrupā. Ananāsa kubiņus saliek uz paplātes un liek cepeškrāsnī (60oC) uz pusotru stundu.

2

Gatavos ananasus samaisa ar kukurūzas pārslām un sasmalcinātiem lazdu riekstiem. Karamelizē. Kad gatavs, noliek malā.

3

Gatavo ananasu mērci: sarīvē laima mizu, samaisa kopā ar cukuru un agaru, visu ieber izspiestajā ananāsu sulā.

4

Sulu vāra 1 minūti, pēc tam sablendē ar rokas blenderi līdz viendabīgai masai. Atdzesē un pielej liķieri, liek ledusskapī uz 1 stundu. Pēc stundas izņem ārā un vēlreiz sablederē līdz viendabīgai masai. Ananāsu mērce ir gatava.

5

Kazas siera Semifreddo
Olu dzeltenumos ieber 6 ēdamkarotes cukura un sakuļ, līdz cukurs izšķīst, bet dzeltenumi paliek balti. Pievieno Mascarpone un kazas sieru. Blendē līdz viendabīgai masai.

6

Atsevišķā trauciņā puto saldo krējumu un uzmanīgi samaisa ar jau pagatavoto masu. To izliek silikona formiņās un liek saldētavā uz 2 stundām.

7

Pirms pasniegšanas izņem semifreddo no saldētavas, ļauj pastāvēt 5 minūtes istabas temperatūrā, lai kļūst maigāks.

8

Pasniedz kopā ar ananāsu mērci, griljāžu, dekorē ar ogām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!