Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojami, mīksti kēksiņi ar gardām mellenēm. Lai mellenes cepoties neizjuktu, tās pirms iejaukšanas mīklā sasaldē. Pat, ja ogas pirktas neilgi pirms kēksiņu cepšanas, kamēr gatavo mīklu, tās ieliek saldētavā.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 glāzesmilti (glāze 250 ml)0.5 TKsoda šķipsnasāls125 gsviests (istabas temperatūrā)200 gcukurs2 olas150 mlkefīrs200 gmellenes

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo mazo kēksiņu formiņas (6 gabali), saliekot papīra formiņas kēksiņu iedobēs.

2

Bļodā sajauc miltus ar sodu un šķipsnu sāls, noliek malā. Ar mikseri sakuļ sviestu ar cukuru gaisīgās putās. Pa vienai pievieno olu, katru reizi liekot arī vienu ēdamkaroti miltu maisījumu, sakuļ ar sviestu. Kad olas ar sviestu sakultas, pa porcijām iemaisa miltus. Beigās iemaisa kefīru.

3

No saldētavas izņem mellenes un samaisa ar vienu tējkaroti miltu, tas palīdzēs ogām nenogrimt kēksiņu mīklā. Iecilā ogas mīklā.

4

Piepilda kēksiņu formiņas ar mīklu apmēram ¾ no formiņas tilpuma. Liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 25 - 30 minūtes, līdz iesprausts skaliņš izvilkts laukā ir sauss. Kad kēksiņi izcepušies, tos vismaz 10 minūtes atstāj dzesēties. Pasniedz siltus vai aukstus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!