Foto: Shutterstock

Ķirbju biezeņzupa ar baltmaizes grauzdiņiem būs īstais ēdiens jaukai vakarēšanai ģimenes vai draugu lokā. Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.

30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

ķirbis burkāni kartupeļi sīpoli sviests rozā pipari krustnagliņas pētersīļi sāls, cukurs ingvera sakne kausētais siers vai saldais krējums baltmaizes grauzdiņi

Sagatavošana

1

Sagriež ķirbi, burkānus un kartupeļus vienādās proporcijās, liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni 2 cm virs dārzeņu līmeņa.

2

Sīpolus sagriež ripiņās un sacep tos uz karstas pannas sviestā.

3

Pēc apcepšanas pievieno dārzeņiem katlā un turpina vārīt.

4

Pievieno rozā piparus un krustnagliņas. Kad dārzeņi mīksti, pievieno pētersīļus (lai tie nezaudētu vitamīnus), nedaudz sāli un nedaudz cukura, ja burkāni un ķirbis nav pietiekami saldi. Stiprumam var pievienot arī nedaudz rīvētu ingveru.

5

Visu sablendē, nedaudz pievienojot kausēto sieru vai saldo krējumu. Pasniedz lēzenā zupas šķīvī, apbārstot ar baltmaizes grauzdiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!