360Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1.5 kgķirši1.5 kgcukurs1 lūdens0.5 TKcitronskābe
Sagatavošana
1
Atlasa lielas, gatavas, tumši sarkanas ogas, nomazgā lielā ūdens daudzumā, noņem kātiņus (mīkstas un bojātas ogas neder) un tad uzmanīgi izņem kauliņus.
2
Vienlaicīgi sagatavo sīrupu no cukura un ūdens un liek dzesēties. Atdzisušā sīrupā ieber ķiršus un atliek nostāvēties 3-4 stundas.
3
Pēc tam liek vārīties līdz ievārījums gatavs, 5 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno citronskābi.
4
Kad ievārījums noņemts no uguns, pusi no iegūtā sīrupa nolej pudelē un pārējo salej burkās. Tādā veidā tiks iegūts gan sīrups, gan ievārījums ar burvīgu garšu.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit