Foto: Shutterstock
Klasiskais biskvīts - ideju sākums. Papildini ar jogurta krēmu un pagatavo saldu ruleti.
40Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

6 gab.olas6 ĒKcukurs6 ĒKmilti šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Atdala olas dzeltenumus no baltumiem.

2

Sakuļ dzeltenumus ar cukuru (cik dzeltenumi, tik ēdamkarotes cukura), atsevišķi sakuļ baltumus, lai labāk sakultos, pieliek mazliet sāli.

3

Sakultiem olu dzeltenumiem pievieno tik ēdamkarotes miltu, cik ir dzeltenumi, kārtīgi iemaisa, lai masa ir vienmērīga, tad uzmanīgi iecilā sakultos olu baltumus.

4

Lej ar sviestu iesmērētā formā un cep.

5

Es parasti cepu biskvītu mīkstās silikona formās. Viegli izņemt un nekad nekas nepielīp, ja cep metāla formā, tad labāk mazliet izkaisīt ar miltiem vai rīvmaizi.

6

Cep 150-180*C apmēram pusstundu - ja no 6 olām, pirmās desmit minūtes cepeškrāsni vaļā vērt nedrīkst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!