Foto: DELFI

Klasiskais spāņu deserts "crema catalana" bieži vien tiek jaukts ar franču "creme brulee". Izrādās, par desertu strīdās arī paši spāņi un franči - pēdējie uzskata, ka spāņi viņiem "nozaguši" "creme brulee", sākot to gatavot pa savam, savukārt spāņi apgalvo pretējo, proti, ka ideju "nozaguši" tieši franči.

Šo desertu galvenās atšķirības: "crema catalana" iebiezina ar kukurūzas cieti un aromatizē ar kanēli, savukārt "creme brulee" tiek iebiezināts ar olu un aromatizēts ar vaniļu. Tā veikalu tīkla "Rito" un žurnāla "Dienas Ēdieni" oktobra meistarklasē stāstīja restorāna "Monhe Negro" šefpavārs Havjers Garsija, mācot gatavot klasiskus spāņu ēdienus.

60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
500 mlsaldais krējums200 gcukurs1 gab.citrons4 gab.kanēļa standziņas80 gkukurūzas ciete1 lūdens DEKORĒŠANAI:200 gbrūnais cukurs apelsīns

Sagatavošana

1

Saldo krējumu lej katliņā, pievieno cukuru, citrona miziņu un kanēļa standziņas un uz lēnas uguns uzvāra.

2

Topošajam krēmam pielej 800 ml ūdens un turpina vārīt.

3

Atlikušos 200 ml ūdens sajauc ar kukurūzas cieti (šim nolūkam nederēs kartupeļu ciete vai želatīns, norāda šefpavārs Havjērs Garsija). Iegūto maisījumu pievieno saldajam krējumam un turpina vārīt uz lēnas uguns, kamēr krēms sabiezē.

4

Krēmu lej deserta trauciņos un atdzesē. Pirms pasniegšanas krēmam pārkaisa brūno cukuru, kuru karamelizē, izmantojot gāzes degli. Dekorē ar apelsīna "filejas" gabaliņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!