Foto: Shutterstock
Kartupeļu salāti ar selerijām, marinētiem gurķiem un sīpoliem. Klasiskā recepte, kur mērces pagatavošanai izmantota majonēze un sinepes.
100Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
900 gkartupeļi250 mlmajonēze1 ĒKsinepes pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari100 gselerija100 gmarinēti gurķi1 sīpols6 cieti vārītas olas

Sagatavošana

1

Lielā katlā saber ceturtdaļās sagrieztus kartupeļus, pārlej ar ūdeni un pieber nedaudz sāli. Kad ūdens sācis burbuļot, kartupeļus vāra aptuveni 15 minūtes, līdz tie viegli mīksti. Gatavos kartupeļus nokāš un atdzesē.

2

Salātu bļodā ieliek majonēzi, sinepes, sāli un piparus un apmaisa. Tad pievieno smalki sagrieztus seleriju kātus, sakapātus gurķīšus un sīpolus.

3

Visu apmaisa un tad pievieno kartupeļus, smalki sagrieztas olas un visu viegli apmaisa.

4

Salātus atdzesē ledusskapī dažas stundas, tad tie būs visgardākie.

5

Pasniedz bļodiņās, garnējot ar svaigiem garšaugiem pēc katra gaumes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!