Foto: Shutterstock
Sena un vienkārša recepte aveņu iekonservēšanai ziemai – avenes cukura sīrupā. Rezultātā iegūsi ne vien ieburkotas ogas, bet arī aveņu sīrupu, ko izmantot kokteiļiem, pankūkām vai citiem kārumiem.
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

avenes800 gcukurs500 mlūdens

Sagatavošana

1

Svaigas, nebojātas avenes saber tīrās burciņās.

2

No ūdens un cukura pagatavo cukura sīrupu – karsē uz lēnas uguns, līdz cukura kristāli izkusuši. Sīrupu atdzesē.

3

Pārlej avenes ar atdzesēto sīrupu. Burciņas noslēdz un saliek karstā ūdenī (ap 80 grādu) un sterilizē 15 minūtes.

4

Pēc tam burciņas glabā tumšā un vēsā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!