Foto: DELFI
Karsti un ļoti smaržīgi ceptie āboli ar biezpienu. Īsteni rudenīgs našķis, ja prāto, kā notiesāt lielo ābolu ražu.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 āboli200 gbiezpiens1 ola pēc garšasvaniļas cukurs2 ĒKcukurs1 TKkanēlis3 ĒKrozīnes medus

Sagatavošana

1

Ābolus nomazgā, nogriež tiem cepurīti un izgrebj dobumu. Izgrebtajos ābolos iekaisa kanēli.

2

Biezpienu liek traukā, pievieno tam olas dzeltenumu, rozīnes (ja izmanto), cukuru un vaniļas cukuru. Visu kārtīgi samaisa. Atsevišķā traukā sakuļ olas baltumu stingrās putās. Tad olas baltumu iecilā biezpiena masā.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170°C.

4

Pagaidām vēl nesapildītos ābolus saliek uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, un liek cepties krāsnī apmēram 5–7 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns un nedaudz padzesē.

5

Tad ābolus sapilda ar biezpiena masu un cep cepeškrāsnī vēl 7–10 minūtes.

6

Kad āboli gatavi, tos izņem no krāsns un aplej ar medu. Pasniedz, kamēr vēl karsti.

"Tasty" padoms: ja nevēlies, lai biezpiens būtu pavisam karsts un izkusis, tad ābolus cep īsāku laiku. Var pildīt arī karstus ābolus ar svaigu biezpiena masu, nepievienojot tai olu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!