Foto: Vida Press
Viegla un garda recepte, kas ideāli piestāv sniegotajām kupenām aiz loga – karstie "pīrāga" bumbieri, āboli un avenes sasildīs ēdāju. Lieliski tiem, kuriem patīk eksperimentēt ar augļu un ogu pildījumiem, pa virsu uzliekot bērnības ābolkūkas drumstalas.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
4 gatavi bumbieri2 vidēja izmēra āboli150 gsaldētas avenes DRUMSTALĀM:200 gmilti100 gsīki sasmalcinātas mandeles vai mandeļu milti150 gsviests125 gbrūnais cukurs1 saujamandeļu skaidiņas

Sagatavošana

1

Pirms sākt gatavot, cepeškrāsni uzsilda līdz 190 grādiem. Lai pagatavotu drumstalas, bļodā sajauc miltus kopā ar sasmalcinātajām mandelēm, masai pievieno sviestu, kuru rūpīgi iemaisa. Tālāk pievieno cukuru, bet ne visu – atstāj aptuveni 3 ēdamkarotes, kuras būs vajadzīgas vēlāk. Masu noliek maliņā.

2

Augļu pildījumam nomizo, izņem serdes un sagriež biezās šķēlēs bumbierus un ābolus. Augļus un avenes izklāj seklā traukā, kuru drīkst likt cepeškrāsnī, pāri kaisot trīs ēdamkarotes brūnā cukura un pārslakot ar piecām ēdamkarotēm ūdens.

3

Sagatavoto drumstalu masu rūpīgi izklāj virs augļiem un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

4

Trauku ievieto uz restītēm cepeškrāsnī un cep 50 – 60 minūtes, līdz augļu sacukurotā sula burbuļo caur drumstalu cepurīti.

Servē siltu vai atdzesētu, pievienojot krēmu vai putukrējumu, vai pat vaniļas mērci. Garšas dažādībai papildus saldētajām avenēm var pievienot arī citas saldētās ogas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!