Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vienkārša un sildoša maltīte reizēm, kad ir vēlēšanās apēst ko veģetāru. Krāsnī ceptie cukīni būs īpaši gardi un pikanti, pateicoties čili pārslām.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C. Sagatavo cepamtrauku.

Cukīni nogriež liekos galus un dārzeņus sagriež palielos gabalos. Sīpolu sagriež astoņās daļās. Cukīni un sīpola gabalus liek cepamtraukā, pārlej ar eļļu un apmaisa.

Dārzeņus apkaisa ar čili pārslām, starp tiem saliek majorāna zariņus. Visam pārkaisa sāli un piparus. Liek cepeškrāsnī un cep 40–50 minūtes, līdz cukīni mīksti, bet sīpoli karamelizējušies.

Kad dārzeņi gatavi, cepeštrauku izņem no krāsns. Starp dārzeņiem saliek ķirštomātus, lai tie apsiltu. Visam pārber kazas sieru. Cepamtrauku ievieto atpakaļ krāsnī uz vēl 5–10 minūtēm, lai izkustu siers.

Pasniedz, kamēr dārzeņi karsti. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!