Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Krāsnī cepti kartupeļi ir ne tikai ļoti garšīgi un rada svētku sajūtu. Tādus ir ļoti viegli gatavot, jo nav jāstāv pie plīts, kamēr kartupeļi cepeškrāsnī. Vari izvēlēties, vai cepsi kartupeļus ar asumiņu, tiem uzberot čili vai kajennas piparus, vai bez asuma, pārberot tikai skaisto, sarkano saldās paprikas pulveri. Šādi cepti kartupeļi ir ļoti krāsaini un apetelīgi, un, protams, ļoti garšīgi. Tos var pasniegt ar dažādiem gaļas ēdieniem un salātiem. Mēs piedāvājam pasniegt ar tauriņvistu un sarkano kāpostu karija salātiem.
80Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
6 vidēji kartupeļi (apmēram 750 g)2 ĒKeļļa1 TKsaldās paprikas pulveris0.5 TKčili piparu pulveris1 TKķimenes

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 220 ºC. Krāsnī ieliek arī cepamo pannu, lai sakarst.

2

Kartupeļus nomizo, bet, ja cep jaunos kartupeļus, var nemizot, pietiks, ja tos rūpīgi nomazgās. Sagriež kartupeļus garenās daivās, liek lielā bļodā. Tos apslaka ar eļļu, uzber papriku un kajennas pipariem, sāli un visu labi izmaisa.

3

Paņem karsto cepampannu un uz tās izklaidus liek eļļainos kartupeļus, pārkaisa ar ķimenēm.

4

Liek pannu uz zemākā plaukta un cep 5 minūtes. Pēc tam karstumu noregulē uz 180 ºC un uz augšējā plaukta var likt cepties, piemēram, saplacināto tauriņvistu.

5

Cep apmēram stundu, kartupeļi būs vienlaicīgi gatavi ar vistu. Izslēdz krāsni un, kamēr vista 10 minūtes atpūšas, atstāj arī kartupeļus krāsnī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!