Foto: Shutterstock
Gribi kaut ko garšīgu un krāsainu? Izvēlies nedaudz pikanto spāņu čorizo desu. Tā nekad neliek vilties. Piedāvājam to izmantot kā baklažānu pildījumu kopā ar sieru, tomātiem un spinātiem. Sagatvošana kopā ar cepšanu krāsnī neaizņems vairāk kā 30 minūtes.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 baklažāni2 ĒKolīveļļa75 gčorizo desa2 tomāti4 ķirštomāti100 gspināti75 glabi kūstošs siers pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Liec karsēties cepeškrāsni uz 180 ºC. Pārgriez gareniski uz pusēm baklažānus, ar karoti izgreb iedobi pildījumam. Mīkstumu noglabā. Liek baklažānu laiviņas uz cepamās plāts, kas izklāta ar foliju. Apslacina tos ar vienu ēdamkaroti eļļas, uzber nedaudz sāls un piparu. Liek karstā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.

2

Tikmēr smalki sagriež izgrebto mīkstumu, spinātus, tomātus (ķirštomātus noglabā baklažānu rotāšanai), nelielos gabaliņos sagriež čorizo desu un uz rupjās rīves sarīvē sieru.

3

Sakarsē pannu ar atlikušo eļļu un apcep čorizo, apmēram 3 minūtes. Pievieno baklažāna mīkstumu un turpina cept vēl 2 minūtes. Pievieno spinātus un tomātus, turpina cept vēl kādu minūti vai divas. Noņem pannu no uguns.

4

Apceptajās baklažānu laiviņās pilda karsto pildījumu, vidū liek mazo ķirštomātiņu, virsmu apber ar siera skaidiņām. Liek uzpildītos baklažānus atpakaļ krāsnī un cep apmēram 8 minūtes, līdz siers izkusis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!