Foto: Shutterstock
Gards veids, kā sagatavot puķkāpostu. Šo ēdienu gandrīz varētu saukt par puķkāposta čipsiem ar sieru.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 puķkāposts2 ĒKsviests (kausēts)1 ĒKolīveļļa šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari100 mlrīvēts cietais siers kapāti pētersīļi (pasniegšanai)

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Puķkāpostu sadala ziedu rozetēs un sagriež apmēram 5–6 mm plānās šķēlēs (lielos kātus var izmantot zupai vai pievienot dārzeņu biezenim). Izkausē sviestu un sajauc ar olīveļļu.

3

Ar taukvielām apslacina sagrieztos puķkāpostus tā, lai tie būtu eļļaini no visām pusēm. Uzkaisa sāli un svaigi maltus melnos piparus. Kārto puķkāpostus uz sagatavotās pannas vienā kārtā. Ja nepieciešams, izmanto otru pannu.

4

Liek puķkāpostus karstā cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes, līdz tie gandrīz gatavi.

5

Tikmēr sarīvē sieru. Derēs jebkurš cietais siers, bet visu cieto sieru klasika ir Parmezāna siers.

6

Izņem puķkāpostus no krāsns, apkaisa ar sieru un liek atpakaļ cepties apmēram 5 minūtes, līdz siers izkusis un puķkāposti kļūst kraukšķīgi.

7

Pasniedzot apkaisa ar kapātiem zaļumiem.

Ja vēlas, blakus puķkāpostiem var izcept sīpola daiviņas vai ripiņas, kā arī ķiploku daiviņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!