Foto: Shutterstock
Kārtīgas vakariņas vienā lielā cepeškrāsns pannā – ķirbji ar iepriekš novārītiem vistas stilbiņiem, sīpoliem un ķiplokiem, kā arī saldeni skābām granātābola sēkliņām. Vistu var arī iepriekš nevārīt, iemarinējot to eļļā un garšvielās dažas minūtes pirms cepšanas. Taču tad cepšanas laiks būs ilgāks.
70Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 vistas stilbiņi500 gķirbji6 ķiploka daiviņas4 nelieli sīpoli rozmarīna vai timiāna zariņi0.5 granātābols120 mlūdens60 mlolīveļļa0.5 TKsāls šķipsnamelnie pipari

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

2

Vistas stilbiņus ieliec nelielā katliņā, pārlej ar ūdeni (120 ml), pievieno mazliet sāls un vāri, līdz gaļa mīksta. Pēc tam izzvejo no katliņa un izkārto uz cepešplāts. No novārītajiem stilbiņiem iegūsi nedaudz buljona, to pietaupi vēlākam.

3

Ķirbjus sagriez garenās šķēlītēs un saber bļodā. Sīpolus pārgriez uz pusēm un pievieno ķirbjiem kopā ar nomizotām ķiploku daiviņām. Pārkaisa sāli, piparus, pievieno nedaudz saplucinātus rozmarīna vai timiāna zariņus un pārlej visu ar eļļu. Ar rokām apmaisa, lai sastāvdaļas kārtīgi apviļājas.

4

Tad izkārto ķirbjus, sīpolus un ķiploka daiviņas uz cepešplāts pie vistas stilbiņiem. Atlikušo eļļu var pārliet pāri vistai. Pārkaisi arī granātābola sēkliņas. Beigās pārlej ar koncentrēto buljonu, kas palicis no vistas vārīšanas.

5

Plāti liek cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes, lai ķirbji būtu vēl stingri, granātāboli nepiedegtu, bet stilbiņi nebūtu pārgatavi. Var pasniegt ar ķirbju sēkliņām.

"Tasty" padoms: granātābolu sēkliņas vari pievienot arī 5 minūtes pirms cepšanas beigām. Tad tās būs sulīgākas un neizcepsies, bet gan tikai apsils.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!