Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Viegls un sātīgs pamatēdiens vai piedeva pie gaļas ēdieniem - krāsnī cepts sviesta ķirbis, kuru papildina sīpolu daiviņas un ķiploka asumiņš.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgsviesta ķirbis1 liels sīpols4 ķiploka daiviņas pāris salvijas lapas un zariņi2 ĒKolīveļļa pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Sviesta ķirbi attīra no sēklām un sagriež vidēji lielos gabalos.

2

Sīpolu nomizo un sagriež daiviņās.

3

Visu liek vidēji lielā cepamtraukā, pievieno veselas, nemizotas ķiploka daiviņas un salvijas lapas. Pārslaka ar eļļu, visu samaisa un pievieno sāli un piparus pēc garšas.

4

Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos aptuveni 40 - 60 minūtes.

Pasniedz tūlīt kā piedevu gaļas ēdieniem vai kā pamatēdienu - kopā ar svaigiem salātiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!