Foto: Shutterstock
Lieliska recepte, kā ziedkāpostu pagatavot garšām bagātīgu. Vispirms to nedaudz apvāra buljonā, bet pēc tam veselu cep cepeškrāsnī.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
ziedkāposts timiāns2 lauru lapas1 ldārzeņu buljons70 gkausēts sviests

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

2

Ziedkāpostam apgriež lapas un kātu. Dārzeni liek lielā katlā un pārlej ar buljonu. Pievieno dažas timiāna lapiņas un lauru lapas. Ļauj šķidrumam sākt burbuļot, tad turpina vārīt apmēram 10 minūtes.

3

Pēc tam ziedkāpostu izņem no katla un pārliek lielā cepamtraukā. Ziedkāpostu pārlej ar izkausētu sviestu. Liek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz tas ir zeltaini brūns.

4

Kad ziedkāposts kļuvis zeltains un mīksts, izņem no krāsns. Pāris minūtes atdzesē un pasniedz, katram ēdājam nogriežot pa ceturtdaļai. Dekorē ar zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!