Gatavojoties Lieldienām, Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura speciāliste Inga Pūce aicina pagatavot vienkāršu un neierastu brokastu ēdienu svētku cienastam - kraukšķīgu bageti ar sparģeļiem un Benedikta olu.

14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 svaigu sparģeļu bunte0.5 gab.laims(sula)5 svaiga bazilika lapas6 svaigas piparmētru lapas1 ĒKmaskarpone siers0.5 TKmedus1 bagete1 ķiploka daivoņa, nomizota un pārgriezta uz pusēm300 gsvaigs lasis4 olas2 ĒKetiķis pēc garšasakmens sāls, svaigi malti piecu graudu pipari olīveļļa cepšanai dilles, rukola, redīsi dekorēšanai

Sagatavošana

1

Gatavo krēmu. Katlā uzvāra ūdeni. Sadala divās daļās sparģeļu buntīti, vienu daļu sparģeļu salauž stienīšos un liek katlā vārīties aptuveni 3 minūtes.

2

Liek sparģeļus traukā, pievieno laima sulu, piparmētru un baziliku.

3

Sablendē un caur sietiņu nospiež šķidrumu.

4

Pievieno maskarpones sieru, sāli un medu. Sablendē līdz krēmīgai konsistencei.

5

Sagatavo bageti. Pārgriež to uz pusēm un tad šķērsām, ierīvē ar ķiploka daiviņu un grauzdē uz sausas, sakarsētas pannas. Sadala gabaliņos.

6

Uzlej lasim nedaudz eļļas un apcep sakarsētā pannā no visām pusēm, līdz lasis ir zeltains.

7

Kad maize ir apgrauzdēta, sausā pannā grilē pannā atlikušos sparģeļus.

8

Gatavo Benedikta olas - katliņā uzvāra ūdeni, pievieno etiķi un turpina vārīt uz nelielas uguns. Iesit olu, pagaida, līdz tā apraujas, un turpina vārīt 2 minūtes. Kad gatava, izņem olu no katliņa ar putu karoti un liek šķīvī.

9

Uzsmērē uz grilētās bagetes sparģeļu krēmu, kārto uz tā grilētos sparģeļus un apcepto lasi, kas sadalīts gabaliņos.

10

Uzliek olas, pievieno sāli un piparus.

11

Pirms pasniegšanas dekorē ar zaļumiem un redīsiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!