Foto: DELFI
Kartupeļu bumbiņas ar sieru ir lielisks veids, kā izmantot no iepriekšējās maltītes pāri palikušo kartupeļu biezputru. Zeltaini kraukšķīgās bumbiņas ļoti garšos bērniem, it īpaši, ja pasniegsi tās ar atsvadzinošo Tzatziki mērcīti un dārzeņiem.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 glāzeskartupeļu biezputra2 gab.olas3 ĒKmilti3 ĒKsiers, rīvēts pēc garšassāls šķipsnaķimenes rapšu eļļa, cepšanai saujarīvmaize

Sagatavošana

1

Katliņā uzkarsē eļļu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un sakuļ ar dakšu. Bļodiņā ieber rīvmazi.

2

Olu dzeltenumus sajauc ar kartupeļu biezputru, sāli, rīvētu sieru, miltiem, ķimenēm un veido apaļas bumbiņas.

3

Katru kroketi apviļā no sākuma olu baltumā, tad rīvmaizē un cep eļļā, līdz tās kļūst zeltainas.

4

Bumbiņas izņem no eļļas ar putu karoti un nosusina lieko eļļu, uzliekot uz papīra dvieļa.

Pasniedz ar dārzeņiem un Tzatziki mērci (recepti meklē šeit).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!