Foto: Shutterstock
Ideja ātrai un garšīgai maltītei - kraukšķīgs medus cālis. Vēl gardāks kā "Gan bei"!
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 vistas filejas2 ĒKkartupeļu ciete4 ĒKgaišā sojas mērce eļļa cepšanai4 sīpoli250 mltomātu mērce2 ĒKmedus4 ķiploka daiviņas, izspiestas caur spiedi1 ĒKsvaigs ingvers, nomizots un sarīvēts uz smalkās rīves

Sagatavošana

1

Vistu sagriež gabaliņos, iemarinē sojas mērcē. Kamēr gaļa marinējas, uz šķīvja uzber cieti. Katliņā karsē eļļu gaļas vārīšanai un sagatavo sastāvdaļas mērcei - sagriež sīpolus lielos kvadrātos, izspiež ķiplokus caur spiedi, sarīvē ingveru.

2

Kad eļļa gandrīz sasniegusi viršanas temperatūru, vistas gabaliņus apviļā kartupeļu cietē un pa porcijām vāra eļļā, līdz zeltaini. Noliek uz salvetes, lai notek liekā eļļa.

3

Gatavo mērci: uz pannas nelielā daudzumā eļļas karsē sīpolus uz lielas liesmas, kad tie caurspīdīgi, liek klāt visas pārējās sastāvdaļas (izņemot gaļu) un maisot karsē 2-3 minūtes, līdz mērce burbuļo. Liek klāt vistas gaļas gabaliņus, apmaisa un nogriež liesmu. Un viss!

4

Pasniedz ar rīsiem. Gatavo ēdienu var pārkaisīt ar kapātiem lociņiem un sezama sēkliņām, ja garšo.

*Tomātu mērci ņēmu "Spilvas" saldo.

Iesūtīja: inet_ka

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!