Foto: Privātais arhīvs
Laima kūka ar krēmīgu un patīkami skābenu pildījumu ir ļoti vienkārši pagatavojama, jo lielāko daļu darba paveic blenderis un mikseris, un tik ļoti garšīga, ka mēli var norīt. Recepti iesūtīja Krista.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
PAMATNEI:250 gPilngraudu ("Digestive") cepumi0.5 glāzecukurs0.5 sviesta paciņa PILDĪJUMAM:4 laimi4 olu dzeltenumi2 iebiezinātā piena bundžas

Sagatavošana

1

Gatavo pamatni. Cepumus smalki sadrupina (šeit palīgs būs blenderis), pievieno cukuru, pielej izkausētu sviestu. Masu kārtīgi samaisa, liek formā un kārtīgi nospiež pie formas dibena.

2

Liek iepriekš līdz 180°C sakarsētā krāsnī un cep aptuveni 10 minūtes, līdz pamatne ir viegli brūna.

3

Gatavo pildījumu. No laimiem izspiež sulu. Diviem laimiem uz smalkās rīves norīvē miziņu. Olu dzeltenumus puto, līdz iegūta viendabīga, bieza masa.

4

Pievieno iebiezināto pienu un iemaisa to, pievieno laimu sulu, sarīvētās miziņas un turpina putot vēl kādu brīdi. Tad masu lej veidnē virs izceptās pamatnes un liek krāsnī uz aptuveni 12 minūtēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!