Kabačus sagriež pusripiņās, vistu šķiņķīšus – nelielos gabaliņos. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Saulē kaltētos tomātus sagriež strēmelītēs.

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties gaļu, pēc 4–5 minūtēm pievieno kabačus un ķiplokus, turpina cept vēl 4-5 minūtes, līdz kabači ir mīksti.

Tad pārlej visu ar saldo krējumu, pievieno sāli, cukuru, piparus, rīvētu citrona miziņu, 2 ĒK citrona sulas, saulē kaltētos tomātus un 1 ĒK tomātu eļļas no burciņas – tā piešķirs skaistu krāsu un patīkamu garšu. Mērci uz nelielas uguns turpina sautēt 5-6 minūtes.

Pa to laiku krūzītē vai bļodiņā miltus sakuļ ar aukstu ūdeni, līdz vairs nav mīklas kunkuļu, un lej klāt gatavajai mērcei. Kad mērce sāk sabiezēt un "uzmet burbuli", tā ir gatava.

Pirms pasniegšanas mērcei pievieno bazilika lapiņas.

Lai labi garšo!

Kāda ir Tava iecienītākā recepte? Pastāsti to citiem, sūti recepti ar foto uz receptes@delfi.lv. Interesantākās idejas publicēsim Tasty.lv recepšu katalogā. Ik mēnesi izvēlēsimies vienu, interesantāko recepti, kuras autoru gaida vērtīga balva no Tasty.lv!