Foto: Tasty
Kad pēc nogurdinošas darba dienas ātri un garšīgi jāpabaro izsalkušie mājinieki, īsts glābiņš ir makaronu paciņa. Kamēr makaroni vārās, paspēsi pagatavot šo krēmīgo mērci ar vistas gabaliņiem, kabačiem, baziliku un saulē kaltētiem tomātiem. Tik gardi, ka mēli var norīt!
25Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

5 atkauloti vistu šķiņķi bez ādas1 cukīni3 ķiploka daiviņas eļļa cepšanai200 mlsaldais krējums0.5 TKsāls2 šķipsnascukurs1 citrons5 saulē kaltēti tomāti1.5 ĒKmilti180 mlūdens saujabaziliks

Sagatavošana

1

Kabačus sagriež pusripiņās, vistu šķiņķīšus – nelielos gabaliņos. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Saulē kaltētos tomātus sagriež strēmelītēs.

2

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties gaļu, pēc 4–5 minūtēm pievieno kabačus un ķiplokus, turpina cept vēl 4-5 minūtes, līdz kabači ir mīksti.

3

Pārlej visu ar saldo krējumu, pievieno sāli, cukuru, piparus, rīvētu citrona miziņu, 2 ĒK citrona sulas, saulē kaltētos tomātus un 1 ĒK tomātu eļļas no burciņas – tā piešķirs skaistu krāsu un patīkamu garšu. Mērci uz nelielas uguns turpina sautēt 5-6 minūtes.

4

Pa to laiku krūzītē vai bļodiņā miltus sakuļ ar aukstu ūdeni, līdz vairs nav mīklas kunkuļu, un lej klāt gatavajai mērcei. Kad mērce sāk sabiezēt un uzmet burbuli, tā ir gatava.

5

Pirms pasniegšanas mērcei pievieno svaigu baziliku.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!