Foto: Shutterstock

Brilē krēms ir franču kulinārijas klasika. Tas ir tikpat tradicionāls kā lavandas lauki Francijas dienvidos. Šo abu lietu kombinācija rezultātā rada dievīgi gardu desertu, kas neatstās vienaldzīgu nevienu kārumnieku.

6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

700 mlsaldais krējums, vismaz 35% tauku180 mlpiens1 ĒKkaltēta lavanda (plus nedaudz dekorēšanai)8 gab.olu dzeltenumi110 gcukurs (plus 4 karotes pārbēršanai pirms dedzināšanas)2 ĒKpļavas ziedu medus

Sagatavošana

1

Saldo krējumu kopā ar pienu lej katliņā, pievieno lavandu. Uzvāra un uzreiz nogriež uguni. Ļauj lavandai vismaz 15 minūtes ievilkties.

2

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un medu, kamēr masa kļūst gaiša. Pievieno uzvārītajai krējuma masai. Izkāš caur smalku sietiņu, lai atbrīvotos no lavandas ziediņiem. Liek ledusskapī uz 4 stundām.

3

Uzkarsē cepeškrāsni uz 175C. Izņem no ledusskapja sagatavoto masu un sapilda 6 trauciņos (ja trauciņi ir lielāki, pietiks tikai pieciem). Liek trauciņus uz cepampannas un apkārt tiem ielej ūdeni tā, lai trauciņi līdz pusei būtu nosegti. Pārklāj ar alumīnija foliju un liek krāsnī. Cep 40 minūtes, kamēr vairs nav šķidri. Izņem no krāsns un trauciņus atdzesē ūdens peldē. Liek ledusskapī, vislabāk uz nakti.

4

Pirms pasniegšanas krēmu pārber ar karoti cukura. Cukuru ar speciālo dedzināmo karamelizē, kamēr tas iegūst tumši brūnas karameles krāsu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar lavandas ziediņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!