Foto: Shutterstock
Garda biešu zupa ar maltu gaļu un skābētiem kāpostiem – kreptīga un īsteni sātīga.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gmaltā gaļa300 gskābēti kāposti2 sīpoli3 kartupeļi1 burkāni3 vidēji lielas vārītas bietes2 lauru lapas pipari zaļumi garšvielas pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Tā kā man nepatīk ilga gaļas vārīšana, izmantoju malto gaļu, kuru pirms likšanas katlā apcepu uz pannas (lai vārot neputo).

2

Liek vārīties skābus kāpostus, pievieno veselu sīpolu, lauru lapu, piparus. Aptuveni pusstundu vāra (ar aprēķinu: lai beigās kāposti būtu mīksti, bet kartupeļi vēl nejūk laukā).

3

Tad pievieno apceptu malto gaļu, sāli, lauru lapas un apceptu, rīvētu burkānu. Vēl pēc 10 minūtēm pievieno rīvētas bietes un kubiņos sagrieztus kartupeļus.

4

Izņem sīpolu. Zaļumus un garšvielas pievieno pēc patikas. Ja gribas skābāku, pielej skābu kāpostu sulu un uzvāra līdz burbulim.

Iesūtīja: klēra

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!