Foto: iStock
Janvāris ir īstais laiks, kad gatavot spēcinošas un sildošas zupas, piemēram, šo skābu kāpostu zupu, kurai neierastu garšu piešķirs pievienotā selerijas sakne.
120Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gskābēti kāposti700 gliellopa gaļa2 sīpoli2 burkāni ceturtdaļa selerijas saknes2 ĒKaugu eļļa4 kartupeļi1 rācenis2 ĒKtomātu pasta2 ķiploka daiviņas pēc garšassāls, malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Gaļu noskalo, liek lielā katlā un pārlej ar 4 litriem ūdens, uzvāra un noputo.

2

Pievieno 1 veselu sīpolu un 1 sausā pannā apceptu burkānu. Visu vāra 1 stundu.

3

Skābus kāpostus liek nelielā katliņā, pārlej ar ūdeni un sautē uz lēnas uguns 20 minūtes.

4

Atlikušo sīpolu un burkānus notīra. Sīpolu sagriež nelielos gabaliņos, burkānu sarīvē uz rupjas rīves.

5

Selerijas sakni notīra un sagriež nelielos salmiņos.

6

Kastrolī vai dziļā pannā sakarsē eļļu un apcep visus dārzeņus. Sautētos kāpostus nokāš un pievieno ceptajiem dārzeņiem. Pannā lej 200 ml ūdens un sautē 5 minūtes.

7

Gaļas buljonu nokāš, gaļu sagriež nelielos gabaliņos. Buljonu liek atkal vārīties.

8

Nomizo kartupeļus un rāceni, sagriež nelielos gabaliņos, ber buljonā un vāra 10 minūtes.

9

Pievieno virumam sautētos kāpostus un dārzeņus, sagriezto gaļu, tomātu pastu un iespiež ķiploku daiviņas. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un visu vēlreiz uzvāra.

Lai labi garšo!

Vienas porcijas enerģētiskā vērtība ir aptuveni 340 kcal, olbaltumvielas 18g, tauki 8g, ogļhidrāti 24g.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!