Novembris ir laiks, kad jāiededz ne tikai kāda svecīte un jāizjūt kopības sajūta, bet arī jāpagatavo kas garšīgs, latviešiem pazīstams. Bloga "ir.bene" autore Karlīna Latsone piedāvā medus kūkas recepti pēc omes recepšu grāmatas, ar nelieliem papildinājumiem.

10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 olas gšķidrs medus250 gkviešu milti250 ggriķu milti2 TKdzeramā soda gskābais krējums2 ĒKcukurs2 TKvaniļas cukurs300 gbrūkleņu vai dzērveņu ievārījums dzērvenes rotāšanai

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

2

Saputo olas, medu, cukuru viendabīgā masā, iemaisa miltus, kas sajaukti ar sodu, līdz veidojas viendabīga, vidēji šķidra mīkla.

3

To izklāj uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs, ieziests ar eļļu vai sviestu.

4

No mīklas uzvelk apmēram 25 cm lielu apli un ar karoti liek mīklu, to izlīdzinot. Cep 9–12 minūtes, tā sacep 5–6 kārtas.

5

Saputo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru (1–2 minūtes).

6

Ņem pirmo mīklas kārtu, iesmērē ievārījumu, tad krēmu, un tā ar visām kārtām. Kādā var arī nelikt ievārījumu.

7

Virspusi pārklāj ar krēmu un kūku uz stundu liek ledusskapī, tad izrotā un atkal ļauj sasūkties vairākas stundas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!