Foto: DELFI
Kad vasaras klasika – gailenes ar vārītiem kartupeļiem – jau šķiet vienmuļa, izmēģini mērces salikumu ar kuskusu.
25Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
150 gkukuss pēc garšassāls pēc garšasgaršaugi1 TKolīveļļa sviests cepšanai300 ggailenes100 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Vispirms uzbriedina kuskusu. Bļodiņā ber kuskusu, pievieno garšaugus, sāli, eļļu, ar dakšiņu samaisa un aplej ar ūdeni. Nepārspīlē ar ūdens daudzumu. Labāk no sākuma pieliet mazāk un tad pievienot papildus, citādi būs grūti nokāst lieko šķidrumu no smalkajiem graudiņiem. To, cik daudz ūdens pievienot, vislabāk būs norādījis konkrētā produkta ražotājs, bet parasti attiecība ir 1:2, mazākajai devai esot kuskusa graudiņiem. Interesantāk kuskuss garšos, ja pievienosi smalki sarīvētu citrona miziņu, tāpat var pieliet nedaudz citronu sulas un iemaisīt svaigus zaļumus.

2

Ja nepieciešams, notīra gailenes. Sakarsē pannu, izkausē sviestu un apcep gailenes zeltaini brūnas. Pievieno garšvielas, pārlej ar saldo krējumu un uz lēnas uguns sutina, līdz izveidojies biezas konsistences mērce.

3

Uzirdināto kuskusu pārlej ar gaileņu mērci un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!