Foto: Shutterstock
Veselīgie kvinojas salāti ar bumbieriem, spinātiem un dzērvenēm. Kraukšķīgumam pievieno arī mazliet riekstus.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 glāzekvinoja2 glāzesūdens pēc garšassāls2 saujasspināti2 bumbieri1 saujapekanrieksti vai valrieksti1 saujadzērvenes MĒRCEI:4 ĒKolīveļļa3 ĒKbalzamiko etiķis2 ĒKkļavu sīrups VAI:1 ĒKmedus

Sagatavošana

1

Kvinoju pirms gatavošanas kārtīgi noskalo, tad nokāš un saber katlā. Pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes, līdz kvinoja uzbriedusi un ūdens uzsūcies. Pēc tam kvinoju uzbužina ar dakšiņu un pārber lielā salātu bļodā.

2

Bumbierus nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno bļodā kvinojai. Klāt liek arī nomazgātas spinātu lapiņas, dzērvenes un pekanriekstus.

3

Atsevišķā traukā sajauc mērces sastāvdaļas. Mērci pārlej kvinojas salātiem un tos kārtīgi samaisa.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!