Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Nedaudz apceptas sardīņu filejas un salātlapas, kas papildinātas ar "vierge" mērci, būs garda un viegla maltīte pusdienām. "Sauce vierge" jeb jaunavu mērce, ir radīta Francijā – to gatavo no tomātiem, olīveļļas, bazilika un koriandra sēklām. Bez bazilika tai mēdz pievienot arī pētersīļus un citus zaļumus.
20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
6 sardīnes (izfilētas) vai reņģes mlolīveļļa2 lieli plūmju tomāti1 Šalotes sīpols6 koriandra sēklas pēc garšassāls pēc garšaspipari1 ĒKsakapāti pētersīļi saujasakapāts baziliks1 lapu salātu maisījuma iepakojums citrons (sagriezts daiviņās)

Sagatavošana

1

Sardīņu filejas apsmērē ar eļļu. Uzkarsē pannu un sardīņu filejas apcep 2 minūtes – vispirms ar ādas pusi uz leju, pēc tam apgriež un cep vēl 2 minūtes.

2

Tasty.lv padoms: ja svaigas sardīnes nav pieejamas, to vietā var izmantot iztīrītas reņģu filejas.

3

Gatavo mērci – tomātus smalki jo smalki sakapā un saber pannā vai nelielā katliņā, kas uzkarsēts uz mazas uguns. Tomātiem pievieno olīveļļu (vismaz 100 mililitrus), sakapātu Šalotes sīpolu, sasmalcinātas koriandra sēklas, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Mērci karsē 2 minūtes, pēc tam iemaisa tajā sakapātos pētersīļus un baziliku.

4

Salātlapas sadala četrās porcijās un saliek uz šķīvjiem. Virsū liek apceptās sardīnes. Kad tas izdarīts, maltītei pievieno tomātu-zaļumu mērci. Pasniedz ar citrona daiviņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!