"Lapu salātus vasarā es varētu apēst daudz, bet ar nosacījumu - pēc iespējas dažādākus, un šad tad arī sātīgākus. Sātīgumam viens no ātrākajiem un vienkāršākajiem variantiem ir vārīta ola, bet dažādībai – katru reizi citādāka salātu mērce. Šī ir mana iecienītākā – jogurta un sinepju. Sāli katrs pievieno pēc savas garšas, manai to nevajag," stāsta bloga "Absolūts Ēd" autore, bioloģiskā lauksaimniece Ilze Lipska.
10Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
100 glapu salāti2 Brīvo vistu olas5 redīsi20 glociņi MĒRCEI:80 mljogurts bez piedevām1 TKsinepes1 TKmedus2 TKcitrona sola

Sagatavošana

1

Lapu salātus, redīsus un lociņus sagriež smalkāk, izvāra olas.

2

Mērcei sajauc visas sastāvdaļas kopā (var gatavot vairāk un to uzglabāt ledusskapī).

"Es dievinu salātus! Nezinu, vai tas ir pamanāms blogā, bet kad dzirdu, ka kādam negaršo salāti... vienmēr brīnos. Tā viņiem esot bērnības trauma. Ha. Man ir tieši pretēja trauma. Man garšoja, bet ome taisīja tikai mazliet un katram tika uz šķīvja neliela karotīte salātu. Ai, kā toreiz domāju – izaugšu liela, un ēdīšu salātus tik, cik vēlēšos. Varbūt tas ir noslēpums? Nedot bērniem salātus daudz, lai viņiem tos gribētos? Labi, es jau tik smeju, bet nudien – salāti man garšo," stāsta Ilze.

Ilze piebilst, ka precīzas proporcijas labprāt nerakstītu, jo salātu mērce jāgatavo un jāgaršo. "Man patīk diezgan pikanta, bet sinepes var pielikt arī pavisam nedaudz. Sāli, kā jau minēju, katrs pēc saviem ieskatiem – liek vai neliek."

Salātu mērci var pagatavot arī vairāk un uzglabāt ledusskapī, izlietot nākamajā vai aiznākamajā dienā.

"Biju patīkami pārsteigta uzzinot, ka "Balticovo" ir tādas Brīvo vistu olas (tās, kuras apzīmē ar cipariņu 1, nevis 3, kas ir teju visām veikala olām, jo tās ir dējušas vistas sprostos). Tiesa, es diezgan sen nebiju veikalā gar olu plauktu nogājusi, bet savlaik tādas olas vajadzēja ar uguni meklēt. Visi tik gudri runāja, ka jāpērk tādas, bet kur tad tādas dabūt, ja lielveikalā nav? Tagad ir izvēle."

"Balticovo" šobrīd rīko fotokonkursu #pieliecolu

Padalies arī tu sociālajos tīklos, kā ēdat olas, neaizmirsti pielikt mirkļbirku #pieliecolu, un vieta, kur tas viss tiks apkopots, beigu beigās būs pilna ar idejām, kur smelties iedvesmu – www.pieliecolu.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!