Foto: Shutterstock
Pikantas, krāsnī ceptas laša filejas ar sezama sēkliņām. Īpašo garšu piešķirs čili mērces, ingvera un ķiploka marināde.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.laša fileja, 150 g gabali2 ĒKčili mērce2 ĒKsojas mērce1 ĒKsezama eļļa1 ĒKrīsu vīns1 ķiploka daiviņa2 TKsarīvēts ingvers1 ĒKsezama sēkliņas vārīti rīsi pasniegšanai

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni laikus uzkarsē līdz 200°C.

2

Seklā traukā sajauc čili mērci, soju, sezama eļļu, rīsu vīnu, saspiestu ķiploka daiviņu un ingveru. Laša filejas gabaliņus saliek pagatavotajā marinādē ar ādiņu uz augšu. Atstāj marinēties 15 minūtes.

3

Pēc tam zivi kārto cepamtraukā ar ādiņu uz leju. Atlikušo marinādi pārslaka lasim un apkaisa ar sezama sēkliņām. Cepamtrauku liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes, līdz zivs gatava.

4

Gatavās laša filejas pasniedz ar vārītiem rīsiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!