Foto: Publicitātes attēls
Zivju un dārzeņu zupa ir veselīgs un salīdzinoši viegls ēdiens, kas piemērots gan vakariņu, gan arī pusdienu galdam. "Double Coffee" šefpavārs Jānis Riekstiņš apgalvo, ka par pamatu zupai der jebkura zivs – gan sarkanās gaļas, gan baltās. Zupu īpašu padarīs arī buljonam pievienotās ķimenes un oregano.

Vispirms katliņā ielej divus litrus ūdeni un liek vārīties uz mērenās uguns. Pievieno sauso buljonu, sāli, lauru lapas, oregano, ķimenes un ļauj uzburbuļot. Karstajā buljonā ieber nelielos kubiņos sagrieztus kartupeļus un atstāj zupu vārīties uz lēnās uguns.

Olīveļļā, uzkarsētā pannā apcep uz rupjās rīves sarīvētus burkānus un smalki sagrieztus sīpolus, līdz tie zeltaini. Lai sīpoliem un burkāniem būtu izteiktāka garša, ieteicams cepšanas laikā tiem klāt piebērt 1/2 tējkaroti cukura. Apceptus sīpolus un burkānus pievieno zupas katlam.

Kad kartupeļi buljonā ir gandrīz gatavi, pievieno klāt gabaliņos sagrieztu laša fileju un papriku, kā arī ielej baltvīnu. Vāra uz lēnās uguns vēl 3–5 minūtes.

Īsi pirms zupas noņemšanas no plīts, kad zupa jau ir gandrīz gatava, tajā ielej saldo krējumu. Ļauj zupai uzvārīties līdz brīdim, kad parādās burbuļi, un uzreiz noņem no uguns.

Pasniedzot zupu, var pārkaisīt to ar svaigiem zaļumiem un pasniegt kopā ar grauzdētu maizi un ķiploku sviestu. Lai jums labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!