Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vienkārši pagatavojami laša plācenīši jeb kotletes ar dillēm. Pasniedz vakariņās kopā ar mazliet pikantajiem gurķu salātiem un nedaudz jogurta bez piedevām.
120Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 glaša fileja1 ola (sakulta)1 citrons (sula un sarīvēta miziņa)1 ĒKdilles0.5 TKdzeltenās sinepju sēklas0.5 TKmelnās sinepju sēklas50 grīvmaize SALĀTIEM:0.5 garais gurķis3 ĒKetiķis2 TKpūdercukurs šķipsnasāls3 ĒKbezpiedevu jogurts1 ĒKdilles

Sagatavošana

1

Lasi sagriež smalkos gabaliņos. Saber bļodā, pievieno sakultu olu, citrona sulu un miziņu, dilles un sinepju sēklas. Klāt pieliek dilles, garšvielas (pēc vēlēšanās), rīvmaizi un visu kārtīgi apmaisa.

2

Ar rokām veido plācenīšus (aptuveni sešus centimetrus lielus). Laša kotletes saliek uz šķīvja un ļauj nedaudz sastingt.

3

Gatavo salātus – gurķi sagriež plānās šķēlītēs vai strēmelēs ar dārzeņu mizojamo nazīti. Pēc tam ieliek bļodā, aplej ar etiķi, pievieno pūdercukuru un sāli. Bļodu nosedz ar pārtikas plēvi un ļauj gurķiem ievilkties 1-2 stundas.

4

Pēc tam cep kotletes – cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem grila režīmā.

5

Laša kotletes saliek uz cepamās pannas vai restītēm, uz cepampapīra, un gatavo 3-4 minūtes, līdz plācenīši zeltaini apbrūnējuši.

Laša kotletes pasniedz ar gurķu salātiem, pa virsu liekot jogurtu un uzkaisot dilles.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!