Foto: Shutterstock

Vienkārši gatavojams, sātīgs un ekonomisks. Ir tikai nepieciešami jau gatavi štovētie kāposti, mednieku desiņas, un kārtainā vai rauga mīkla. Ja vēlies, trauslo pīrāga mīklu var pagatavot mājās, lūk, recepte.

50Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 ĒKsviests500 gmednieku desiņas1 kgštovēti kāposti400 gkārtainā mīkla1 ola

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C, sagatavo cepamo formu, to ietaukojot ar sviestu un izklājot ar cepamo papīru, kurš atvieglos gatavā pīrāga izcelšanu no formas.

2

Sagriež gabaliņos desiņas un sajauc ar štovētiem kāpostiem. Viegli atlaidinātu mīklu ieklāj cepamajā formā, veidojot maliņu un daļu noglabājot pīrāga virsmai.

3

Pilda pīrāgu ar kāpostiem un desiņām, pāri klāj mīklas vāciņu, to vietām iegriež vai sadursta, lai būtu atveres tvaika iznākšanai cepšanas laikā. Sakuļ olu un apsmērē pīrāgu.

4

Liek pīrāgu karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes, līdz pīrāgs zeltains, maizīte izcepusies un uzpūtusies. Pasniedz siltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!