Pasha ir viens no svarīgākajiem ēdieniem, ko ceļ Lieldienu galdā. Kārumu gatavo no biezpiena un saldā krējuma, kam pievieno žāvētus augļus, riekstus - atkarībā no iespējām un gaumes. Īpaša ir arī pashas forma - nošķelta piramīda, kas simbolizē Kristus kapu. Sena pareizticīgo tradīcija māca, ka Lieldienās ar pashu jācienā ikviens, kurš klauvē pie mājas durvīm, īpaši tie, kuriem dzīvē neklājas viegli.

Šo pashu gatavojusi uztura speciāliste Liene Sondore, kura sadarbībā ar jautājumu un atbilžu portālu "MSDpacientiem.lv" sarūpējusi vairākas Lieldienu receptes, ar kurām var cienāt arī cukura diabēta slimniekus, jo, kā zināms, šiem cilvēkiem ikdienā jāievēro īpaši veselīga ēdienkarte.

Līdz ar visiem produktiem, pirms ķerties pie gatavošanas, jāsarūpē konusveida trauks vai jauns, neliels māla pods un marle, bet dekorēšanai noderēs pavasara ziedi.

1440Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gvājpiena biezpiens180 gbezpiedevu jogurts2 ĒKmedus50 gmandeles2 ĒKsvaigi spiesta citrona sula rīvēta citrona miziņa šķipsnavaniļas cukurs270 mlsaldētas ogas pēc izvēles (mellenes, upenes, zemenes, avenes, ķirši)

Sagatavošana

1

Biezpienu samaļ ar blenderi viendabīgā masā. Pievieno jogurtu, medu, vaniļas cukuru, rīvētu citrona miziņu un sasmalcinātas mandeles.

2

Samaisa un pēc garšas pievieno citrona sulu vai vaniļas cukuru.

3

Masu liek marlītē, nospiež un liek veidnē. Veidni novieto uz 24 stundām aukstumā. Nākamajā dienā masu izņem no veidnes, rūpīgi noņem marli un liek uz šķīvja.

4

Saldētās ogas atlaidina un sablendē tā, lai paliek gabaliņi.

5

Pashu dekorē ar pavasara ziediem un pasniedz ar ogu mērci.

Priecīgas un saulainas Lieldienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!