Foto: Shutterstock
Pusstundas laikā pagatavojama un liesa zupa no vistas filejas un košiem, sulīgiem dārzeņiem.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 vistas filejas0.5 purava kāts2 gab.selerijas kāti2 ķiploku daiviņas2 burkāni300 gBriseles kāposti pēc garšassāls4 smaržīgie pipari2 lauru lapas1 TKcukurs

Sagatavošana

1

Vāra buljonu. Vistas fileju bez ādas sagriež gabaliņos, liek lielā katlā, pārlej ar 2–2,5 litriem ūdens. Šķidrumam ļauj sākt vārīties, tad nosmeļ putas.

2

Buljonam pievieno ripās sagrieztu puravu, gabaliņos sagrieztus seleriju kātus un sakapātas ķiploku daiviņas. Samazina plīts karstumu uz mērenu. Uzliek katlam vāku un vāra zupu aptuveni 10 minūtes.

3

Zupai pievieno ripiņās sagrieztus burkānus, Briseles kāpostus, sāli, piparus, lauru lapu, cukuru un turpina vārīt aptuveni 10 minūtes.

Padoms: Veikalā izvēlies neliela izmēra, cietas, gaiši zaļas Briseles kāpostu galviņas – jo mazākas kāpostgalvas, jo saldākas tās ir.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!